Nærtur: Murfjellet på Korgfjellet

Høyfjellsterreng rett utfor bildøra…ikke kjør gjennom Korgfjelltunellen og gå glipp av en høyfjellsopplevelse!

Et av de mest tilgjengelige turområdene våre er Korgfjellet. Her kan du kjøre gamle E6 opp til 555 m.o.h. og parkere bilen eller sykkelen ved Korgfjellet Fjellstue, startpunktet på milevis av fint turterreng med storslått utsikt til Okstindan, Svartisen og fjellene på Helgelandskysten.

I august 2020 var det offisiell åpning av de nye turløypene på 5 og 8 kilometer. Ved startpunktet på parkeringsplassen ved Korgfjellet Fjellstue finner du en infotavle med kart og turbeskrivelse, og derfra kan du følge godt merket løype inn i vakkert turterreng. Hold utkikk etter små søte dyr underveis, de dukker opp der du minst venter det… Dyrene er laget av barn og ungdom i samarbeid med vår lokale kunstner Yvonne Rosten.

Ønsker du bare å strekke på beina midt i en lang biltur og få 360-graders utsikt på kjøpet, kan du gå de 5 minuttene det tar opp på Svalvasshaugen, toppen bak Korgfjellet Fjellstue, og avslutte med kaffe og softis på fjellstua etterpå.

Korgfjellets Venner er tilrettelegger og eier av stien, og det er inngått grunneieravtaler med alle aktuelle grunneiere.
En stor takk til våre gode støttespillere: Miljødirektoratet, Samfunnsløftet/Sparebank 1 Nord Norge, Statskog og Hemnes kommune.