Personvernerklæring

Om behandling av personopplysninger

Ditt personvern er viktig for oss. Vi vil at du skal føle deg trygg på at vi ivaretar og behandler dine opplysninger på en betryggende måte. I denne erklæringen beskriver vi hvordan Okstindan natur- og kulturpark samler inn og benytter informasjon om deg som bruker av våre tjenester, informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger om deg, og hvordan vi beskytter ditt personvern.

Behandlingsansvarlig

Det er til enhver tid daglig leder i Okstindan natur- og kulturpark som er ansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger.

Behandlingsansvarlig:

  • Organisasjon: Okstindan natur- og kulturpark
  • Kontaktadresse: Okstindan natur- og kulturpark, Sentrumsveien 1, 8646 Korgen
  • E-post: ilp@okstindan.net
  • Kontaktperson: Birgitte Skjefstad
  • Telefon: 47 32 51 49
  • Organisasjonsnr.: 921441 398

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Typiske personopplysninger er navn, adresse, telefonnummer, e-post og fødselsnummer. Et bilde regnes som en personopplysning dersom personer kan gjenkjennes, og lydopptak kan være personopplysninger selv om ingen navn blir nevnt i innspillingen. Biometri slik som fingeravtrykk, irismønster, hodeform (for ansiktsgjenkjenning) er også personopplysninger.

Videre er en dynamisk IP-adresser også definert som personopplysning. Registreringsnummeret på en bil kan være en personopplysning hvis det kan knyttes til en bestemt person, mens ikke hvis det står på en firmabil som benyttes av flere.

Opplysninger om atferdsmønstre er også regnet som personopplysninger. Opplysninger om hva du handler, hvilke butikker du går i, hvilke tv-serier du ser på, hvor du fysisk beveger deg i løpet av en dag og hva du søker etter på nettet er alt sammen eksempler på dette. En av de nyere utfordringene for personvernet er nemlig det at vi legger igjen så mange digitale spor – ofte uten å vite om det eller tenke over det.

Kilde: Datatilsynet

Hva er behandling av personopplysninger?

Behandling av personopplysninger er for eksempel innsamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, tilpasning eller endring, gjenfinning, bruk, overføring og sletting.

Hvorfor behandler vi personopplysninger?

Personopplysninger samles inn og behandles for at du skal få bedre tjenester og finne produkter enklere på våre nettsider. Slik kan vi gi deg bedre og mer relevant innhold.

Dette nettstedet bruker cookies, eller informasjonskapsler på norsk, for å gi deg en bedre brukeropplevelse i alle kanaler. Bruk av cookies er basert på samtykke gjennom cookies-innstillinger i din nettleser, samt din fortsatte bruk av våre sider. Dersom du ønsker å deaktivere informasjonskapsler i nettleseren din, kan du gjøre dette i nettleserens sikkerhetsinnstillinger. Du kan når som helst avvise lagring av informasjonskapslene, men merk at dette kan påvirke funksjonaliteten og brukeropplevelsen. Du kan også stille inn nettleseren slik at du blir varslet når nettstedet forsøker å legge en informasjonskapsel. Gjennom nettleseren kan du også slette informasjonskapsler som allerede er lagret på maskinen.

Nettvett.no sin artikkel om slik bør du administrerer informasjonskapsler inneholder gode tips om emnet.

Cookies – og hvordan de gjør tjenestene våre bedre for deg

Nettsidene våre benytter cookies (informasjonskapsler), slik omtrent alle nettsider gjør, for å kunne gi deg en så god brukeropplevelse som mulig. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på datamaskinen eller mobilen din når du besøker nettsteder. Nedenfor benytter vi ordene ‘cookies’ og ‘informasjonskapsler’ om hverandre, men vi snakker da om én og samme sak.

Våre informasjonskapsler hjelper til med å:

  • Sørge for at nettsidene fungerer slik de skal
  • Holde deg innlogget neste gang du besøker sidene hvis du har en brukerkonto hos oss
  • Huske innstillingene dine fra besøk til besøk
  • Forbedre hastighet og sikkerhet på nettsidene
  • La deg dele sider og innhold du ønsker på sosiale nettverk, som f.eks. Facebook
  • La oss kontinuerlig forbedre nettsidene
  • Gjøre markedsføringen vår mer effektiv slik at vi tilby tjenestene våre på den måten vi gjør, til de prisene vi gjør

Vi benytter ikke informasjonskapsler til:

  • å samle inn personopplysninger – verken med eller uten ditt informerte og eksplisitte samtykke
  • å samle inn sensitive personopplysninger – verken med eller uten ditt informerte og eksplisitte samtykke
  • å sende personopplysninger til tredjepart

Hvordan vi innhenter samtykke til bruk av informasjonskapsler

Dersom innstillingene i nettleseren din er innstilt på å akseptere informasjonskapsler, i tillegg til din fortsatte bruk av våre nettsider, tror vi at du synes det er greit at vi benytter informasjonskapsler. Du finner en bruksanvisning om hvordan du sletter eller deaktiverer bruk av informasjonskapslene på nettvett.no. Dersom informasjonskapsler deaktiveres kan nettsidene våre slutte å fungere slik du forventer.

Mer om våre informasjonskapsler

Våre egne informasjonskapsler

Vi benytter egne informasjonskapsler for å sørge for at nettsiden vår fungerer, ved å:

  • Kunne avgjøre om du er pålogget eller ikke
  • Huske søk du gjorde på vår side
  • Huske om du har samtykket til eller avslått diverse vilkår

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Informasjonskapsler for forbedring og sikring av nettsted

Vi tester regelmessig nytt design og ny funksjonalitet på våre nettsider. Vi gjør dette ved å vise litt ulike utgaver av nettstedet vårt til ulike besøkende, samtidig som vi følger med på hvordan de besøkende responderer på de ulike utgavene av våre nettsider. Vi benytter også tjenester for å sikre nettsidene våre mot angrep, og samtidig sørge for at sidene er operative i alle tilfeller. Formålet med dette er å kunne tilby våre besøkende de beste nettsidene vi klarer, og da må vi vite hva dere liker og ikke liker, samtidig som sikkerheten ivaretas. Dataen som samles inn på denne måten er anonym.

Vi benytter følgende tjeneste for å kunne teste hva som fungerer og ikke:

  • Google Analytics
  • Hotjar

Informasjonskapsler for måling av anonym besøksstatistikk

Vi benytter informasjonskapsler for å sammenstille statistikk over besøkstall, hva slags teknologi de besøkende benytter (f.eks. Mac eller Windows, for å avdekke om tjenestene våre ikke fungerer på noen typer enheter), hvor lang tid de besøkende bruker på våre sider, hvilke sider de titter på, osv. Dette hjelper oss med å kontinuerlig forbedre nettsidene våre. Disse “analyseverktøyene” forteller oss også, ved hjelp av anonyme data, hvordan de besøkende finner nettsidene våre (f.eks. via en søkemotor) og hvorvidt de har vært her tidligere. Dette bidrar til at vi kan bruke penger på utvikling av tjenestene våre på de områdene hvor det faktisk trengs.

Vi benytter:

Annonse-cookies

Du har kanskje sett at du får opp annonser på ulike nettsteder for varer eller nettsider du har tittet på tidligere? Dette er fordi annonsører, slik som oss, betaler for disse annonsene. Teknologien bak denne funksjonaliteten er ‘annonse-cookies’. Når du besøker nettsiden vår hender det at vi plasserer en annonse-cookie i nettleseren din, og denne brukes for å kunne vise annonser for våre tjenester på andre sider du besøker, dersom nettstedet viser annonser. Men, du kan ta det helt med ro: Vi har hverken lov eller mulighet til (det er ikke praktisk mulig) å kontakte deg direkte via informasjonen disse informasjonskapslene samler inn, da hele prosessen er anonymisert.

Du kan lære hvordan du deaktiverer annonse-cookies i nettleseren din nedenfor, men vi håper du ønsker å fortsette å tillate disse, da annonser er noe av det som hjelper oss i {firmanavn} med å kunne tilby våre tjenester på best og billigst mulig måte. Informasjonskapsler for annonseformål er også noe av det som hjelper til med å holde mye på internett åpent og gratis. Det er også greit å nevne at selv om du deaktiverer denne typen informasjonskapsler så vil du fortsatt se annonser – de vil bare være mindre tilpasset deg og dine interesser.

For annonseformål benytter vi informasjonskapsler fra følgende leverandører:

Hvordan skru av informasjonskapsler

Du kan vanligvis skru av informasjonskapsler ved å endre på innstillingene i nettleseren din, eller ved å installere en add-on i nettleseren din. Men, ved å gjøre dette kan mye nyttig funksjonalitet på nettsider slutte å fungere, da de fleste nettsider er helt avhengig av informasjonskapsler for å kunne tilby sine tjenester på en god måte. Dette inkluderer våre nettsider. Vi håper du ønsker å tillate cookies fra våre sider. Men, om du ikke ønsker det, er det selvsagt helt greit også. Ingen sure miner!

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Lagring av personopplysninger

Okstindan natur- og kulturpark registrere og lagre opplysninger om kommunikasjon med brukerne av visitokstindan.com.

Følgende opplysninger lagres:
Navn, telefonnummer, e-postadresse, postadresse samt skriftlig logg av samtaler og mottatt post (elektronisk og vanlig post).

Endringer i erklæringen​

Okstindan natur- og kulturpark forbeholder seg retten til å endre eller oppdatere Personvernerklæringen. Alle endringer er gjeldene fra de legges ut, og vil omfatte informasjon samlet inn fra den datoen så vel som eksisterende informasjon oppbevart av Okstindan natur- og kulturpark. Du kan finne ut når disse retningslinjene sist ble revidert ved å se “Sist oppdatert” nederst på denne siden.

Dine rettigheter

Okstindan natur- og kulturpark behandler personopplysninger på en åpen måte. Alle personer som spør har rett til informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet. Hvis Okstindan natur- og kulturpark behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i egne opplysninger. Dersom personopplysningene er uriktige, ufullstendige eller det ikke er adgang til å behandle dem, kan du også be Okstindan natur- og kulturpark rette opplysningene.

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler og ikke utover lovens rammer. Vi sletter personopplysninger når en bruker gir beskjed om at han/hun ikke lenger ønsker å benytte tjenesten. For eksempel vil din e-post adresse som benyttes til utsending av nyhetsbrev slettes når du sier opp abonnementet, men også dersom vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

Som bruker av Okstindan natur- og kulturpark har du krav på å:

  • Få innsyn i dine registrerte opplysninger
  • Korrigere dine registrerte opplysninger
  • Overføre dine registrerte opplysninger
  • Slette dine registrerte opplysninger
  • Få innsyn i hvordan vi prosesserer dine opplysninger og sette begrensninger for dette
  • Trekke tilbake dine samtykker så lenge dette ikke er i konflikt med de regulatoriske pliktene Okstindan natur- og kulturpark er pålagt.

Vi lagrer kun dine opplysninger så lenge det er nødvendig ut ifra de formål og lovkrav de er samlet inn for.

Ønsker du å benytte deg av dine rettigheter kan du kontakte oss på post@okstindan.net

Klage til myndighetene

Tilsynsmyndigheten for behandling av personopplysninger er Datatilsynet. Les mer og kontakt dem på www.datatilsynet.no

 

Sist oppdatert: 19.05.2020

X