Sykkelfjellet Korgfjellet

Kommer du syklende langs E6 mellom Mo i Rana og Mosjøen er det obligatorisk å ta veien over Korgfjellet istedenfor Korgfjelltunellen*.

Korgfjellet var en del av andre og tredje etappe under sykkelrittet Arctic Race of Norway i august 2016 (se bilde over og videoer til høyre). Til tross for gjennomsnittlig 6,5% stigning, brukte de beste i verdenseliten under 20 minutter på de 9 kilometrene fra Korgen og opp til toppen på 555 m.o.h. Også i 2022 var Korgfjellet en del av Arctic Race!

Om du ikke klarer å sykle like fort, er det likevel godt å vite at på toppen venter panoramautsikt til Okstindan, Lukttindan og Svartisbreen, og er du sulten kan Korgfjellet Fjellstue friste med «sykkelfavoritten» varm eplekake med softis…eller noe annet godt!

Korgfjellet Fjellstue har nå lagt til rette med et nytt servicebygg der du kan låne dusj, toalett, vaskemaskin og tørketrommel for en rimelig penge.

*Vær obs på at det kan gå helt til ut i månedsskiftet mai/juni før veien er brøyta helt over, og da må man faktisk sykle via Villmarksveien fra Majavatn til Korgen for å unngå Korgfjelltunellen. Ring Hemnes kommune for å sjekke forholdene om du er i tvil (751 97000). Pr. 22. mai 2022 er veien kun brøyta opp fra Korgensiden.