Reise

Du finner oss midt på Helgeland, lett tilgjengelig med tog, bil, fly og båt. Velkommen hit!

TOG (+ EL-SYKKEL / HYBRID-BIL)

Med Nordlandsbanen kommer du enkelt, miljøvennlig, og ofte også rimelig, til Okstindan natur- og kulturpark. Fra Bodø tar turen ca. 3,5 timer, mens det tar ca. 6 timer fra Trondheim. For å besøke oss går du av på Bjerka stasjon.

Hvis du ikke har avtale om henting på stasjonen, kan du enten ta buss eller bestille taxi. Det tar ca. 5 min å gå til nærmeste bussholdeplass (Stasjonskrysset). 

Det er mulig å leie bil noen hundre meter fra Bjerka stasjon, og el-sykkel er tilgjengelig fra flere aktører, sjekk link til høyre.

Trenger du taxi for å komme deg fra togstasjonen til Hemnesberget, koster det ca. kr 500,- på dagtid. Skal du på fjelltur i Okstindan, kan du ta taxi til Inderdalen Gård, ved starten på DNT-løypa til Gråfjellhytta, for ca. kr 600,- på dagtid. Vil du starte øverst i Leirskarddalen, tar du taxi til enden av Fv. 322/Fv. 7352, noe som også koster ca. kr 600,- på dagtid. Det er mulig å be taxien kjøre 5 km videre på grusveien helt inn til Leirbotn, hvor merket sti til Rabothytta starter, men dette koster 2-300 kroner ekstra (her er det forbehold om at veien er kjørbar – vinterstengt veg). Vær også oppmerksom på at det kommer et pristillegg på kveldsturer og natt- og helgeturer. Se forøvrig info om taxi nedenfor.

FLY

Våre nærmeste flyplasser er Mo i Rana lufthavn, Røssvoll, og Mosjøen lufthavn, Kjærstad. Det er flyselskapet Widerøe som flyr inn til disse flyplassene, og de har flere daglige avganger til Trondheim og Bodø. Mosjøen lufthavn betjenes av taxi, og Mo i Rana lufthavn av taxi og flybuss.

Røssvoll ligger ca. 45 minutter kjøring fra Korgen/Hemnesberget og man kan eventuelt leie seg bil på flyplassen, eller ta flybuss inn til Mo i Rana og buss videre derfra til Finneidfjord/Hemnesberget/Bjerka/Korgen, eller tog til Bjerka. Taxi fra Røssvoll til Korgen koster ca. 1.350 kr (dagtid), og fra Mo til Korgen ca. 1000 kroner. Flybussen inn til Mo fra Røssvoll koster ca. 150 kr pr. pers., deretter kan man ta buss til Korgen eller tog til Bjerka Stasjon for rundt hundrelappen, og eventuelt taxi videre (taxi Bjerka – Korgen koster rundt 300 kr på dagtid, se også prisinfo under avsnittet om tog). Vær obs på at det kommer et pristillegg på kveldsturer og på natt- og helgeturer.

LEIEBIL OG TAXI

Det er mulig å leie hybridbil fra Nordvik Bil like ved Bjerka togstasjon, men bortsett fra det er det ingen bilutleiemuligheter i Okstindan natur- og kulturpark. Ring +47 75 52 91 40 eller send en e-post til leiebil@nordvik.no for å reservere.

I Mo i Rana finnes det både Avis, Budget, Europcar, Rent-A-Wreck, Sixt og Hertz bilutleie.

Ønsker du taxi, er det best å forhåndsbestille på tlf. 751 91 000. Se info om taxitakster under avsnittene om tog og fly.

Kommer du med bil nordfra, kjører du E6 gjennom Finneidfjord, Bjerka og Korgen. Tar du av fra E6 i Finneidfjord, kan du fortsette videre på Fv. 808 ut mot Hemnesberget. I Korgen kan du ta av fra E6 og kjøre mot Bleikvasslia og Røssvatnet på Fv. 806. Dette er en del av Villmarksveien, og du kan kjøre videre helt til Majavatn og fortsette på E6 sørover derfra.

Også om du kommer sørfra, er Villmarksveien et spennende alternativ til E6. Da tar du av like nord for Majavatn og følger skilting mot Fiplingdal og Villmarksveien. Veien går via Hattfjelldal, Vesterbukt og Bleikvasslia til Korgen. Strekningen fra Majavatn til Korgen er om lag 140 km.

Det er ladestasjon for el-biler i Korgen, like ved E6 hos Circle K og bak Korgensenteret.

BOBIL

Det er mulig å tømme septik hos oss, men ikke gråvann. Se info i link til høyre. Propan, bensin og diesel fås kjøpt hos Circle K ved E6 i Korgen. Bensin og diesel kan også kjøpes på automat på bensinstasjonen på Hemnesberget.

For bobilparkering, se info under OVERNATTING i toppmenyen.

BUSS

Boreal Buss har ruter som går til de ulike tettstedene i kommunen, samt til Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen. Enkelte ruter kjøres kun på skoledager og dessverre ikke i feriene.

BÅT

For de som reiser med egen båt, finnes det tre gjestehavner i kommunen. Bjerka båthavn har to gjesteplasser og ligger like ved badestrand og togstasjon. Marina Hemnesberget har 14 gjesteplasser i området ved Lapphella, bare noen meter fra Baksterkailln & Kokken og Coop Prix, og her er det servicebygg med vaskemaskin, dusj og toalett for funksjonshemmede. Finneidfjord har også en småbåthavn, på nordsiden av tettstedet.