Rabothytta – Norges fineste ubetjente DNT-hytte!

Stemt fram av turglade nordmenn sommeren 2020!

Rabothytta, DNT-hytte nr. 500, ligger på 1200 m.o.h., like ved brekanten i Okstindanmassivet og med nydelig utsikt helt til Helgelandskysten. Den har en robust arkitektur og en unik design, som i kombinasjon med den spektakulære naturen, gir følelsen av å være «ute inne».

Rabothytta åpnet i 2014 og er signert de kjente arkitektene Jarmund/Vigsnæs AS. Den er bygd på dugnad av Hemnes Turistforening, en liten forening som kun hadde rundt 300 medlemmer da de startet dette ambisiøse prosjektet. Navnet stammer fra Fridtjof Nansens gode venn, franskmannen Charles Rabot, som i 1883 var en av førstebestiger på Oksskolten sammen med samen Klemet.

I 2019 ble sikringshytta til Rabothytta åpnet, og fikk navnet Klemetstua. Om sommeren holder hyttevertene til her i Klemetstua, mens det er plass til 30 overnattingsgjester i hovedhytta, fordelt på seks soverom og hems. Hunder er også velkommen, med da på eget hunderom.

Rabothytta kan nås fra flere innfallsporter rundt Okstindan, og den raskeste veien opp tar bare en-to timer for normalt spreke turgåere. Kart over Okstindan kan du bl.a. kjøpe hos Circle K i Korgen.

Hemnes Turistforening har egne websider og facebookside for Rabothytta, og her finner du alt du trenger for å planlegge turen.