Rik kulturhistorie, fantastisk vertskap og naturskjønn atmosfære ved foten av Okstindan.

Inderdalen Gård er en skattekiste hvor bortgjemt «skrot» er hentet fram og restaurert med kjærlighet og flid, for å hedre generasjonene som har bodd her gjennom flere århundre, og for å glede alle som tar turen opp hit til foten av Okstindan.

Her kan man komme på café og gårdsbutikk noen utvalgte dager i året, eller leie lokaler for grupper som ønsker servering, kamkakebaking, historisk formidling eller omvisning i de restaurerte bygningene. Fra april til oktober tilbyr også vertskapet eksklusiv overnatting på gården for dem som ønsker å bo midt i historien.

En gård som har bestått i mange hundre år og er drevet av samme slekt, har en rik kulturarv. Gården eies i dag av Arild Inderdal, 8. generasjon av stamfolket som tok over i 1742, og Arild og resten av vertskapet deler gjerne historier overbragt gjennom generasjoner og levendegjør dette gjennom skatter funnet på gården. I 2019 mottok vertskapet Kulturlandskapsprisen for jobben de har gjort med gården. Mer om historien og prisen finner du i linken Inderdalen Gård – historien bak.

Hovedvertskapet består i tillegg til Arild av Oscar Inderdal, Ann-Synnøve og Agdis Albertsen, samt en hel gjeng med flotte bidragsytere som på ett eller annet vis har en tilknytning til gården.

Inderdalen Gård ligger ved enden av kjørbar vei og ved starten av DNT-løypa inn til Gråfjellhytta i Okstindan. Her finner du også et offentlig servicebygg med dusj og toalett. Følger du DNT-løypa er du allerede etter 2,5 km inne i Sjurfinnheimen, et flott turmål i seg selv. Fra Inderdalen Gård kan du også gå til andre fine turmål som Murhåjen, utsiktspunkt over Bryggfjelldalen og Tverrfjellet.