Sørfjelltunet i Bleikvasslia – Olavsrosa og kamkaka og mye mer…

Bleikvassli Bygdelag tar godt vare på lokale kulturverdier i fjellbygda under Okstindan, like ved Villmarksveien.

Den lille fjellbygda Bleikvasslia mottok i 2014 Nordland Fylkes frivilligpris for mange års iherdig dugnadsinnsats på mange områder. Her står alle på og gjør sitt for at både lokalbefolkninga og besøkende skal trives. I mangel på et samlingssted, restaurerte de for noen år siden den gamle internatskolen, og i dag er dette hjerte i bygda!

Bygdelaget har også løftet fram lokal historie ved å bygge en autentisk samisk køte og en samisk boplass, samt et eget helårs bakstehus for den lokale spesialiteten kamkaka. I bakstehuset er det lagt til rette for at ungdom får sommerjobb og opplæring i dette tradisjonsrike håndtverket.

Sommercafé og kamkakebaking

Hit til Gammelskola kan du komme om sommeren og se hvordan kamkaka blir bakt, samtidig som du kan nyte rykende ferskt bakverk.

Friluftsområdet med padling, grillplass og badstue

På køtaplassen, en stor åpen plass i skogen like ved vannkanten, har Bygdelaget ordnet med en fin grillplass med overbygg. Denne brukes flittig av både skolen og barnehagen, og den årlige fjellcampen for barn. Også gjester er hjertelig velkommen til å bruke fasilitetene her, og vil man padle i elva, har Bygdelaget både kano og kajakk til utleie. I 2021 ble det også åpnet en badstue her, og denne kan leies. For mer info og leie og pris, ta kontakt med Olav, leder i Bygdelaget, på tlf. 993 84 072.

Olavsrosa

Hele dette området med gammelskolen og køtaplassen kalles Sørfjelltunet, og i 2017 ble Bleikvassli Bygdelag belønna med det nasjonale kvalitetsmerket Olavsrosa for sin innsats innen kulturminnevern for akkurat dette området. Les mer om Olavsrosa under linken Norsk Kulturarv til høyre.

Velkommen til fjellbygda under Okstindan.