Grønn transport med elsykkel og hybrid-bil

Bærekraftig og grønn transport i Hemnes.

Flere tenker grønt og utforsker Norge på en mer klimavennlig måte. Kanskje turen til Rabothytta og Okstindan i år blir litt grønnere? Ta gjerne toget til Bjerka og lei deg en elsykkel eller hybrid-bil på turen dit!

En elsykkel er lettvint og gøy, samtidig som helsegevinsten er stor. Den elektriske hjelpemotoren hjelper deg opp bakkene og bidrar til god følelse av medvind hele veien – og ikke minst er det lett å forflytte seg fra et sted til et annet.

Det å benytte seg av en hybrid-bil har ikke bare økonomiske fordeler. Biler med elektrisk motor gir mindre støy og lokal forurensning, og har null klimagassutslipp så lenge elektrisiteten kommer fra fornybare kilder som vann, sol og vind.

I Hemnes kan du leie både elsykkel og hybrid-bil. De seks herresyklene har krankenmotor for grus og terreng, og de sterke batteriene bidrar til at du kan sykle 10 mil på flatland! Videre har vi åtte damesykler med hjuldrevet motor (og kurv). På disse syklene kan du sykle inntil seks mil på flatlandet. I tillegg har vi fire sykkelvogner hvor man kan frakte bagasje sin eller ha med annet utstyr på turen.

Tilgjengelige elsykler og sykkelvogner:
Korgfjellet Fjellstue har 5 herresykler, 3 damesykler og 1 sykkelvogn.
Korgen Camping har 2 damesykler og 1 sykkelvogn.
Huset Café og Motell har 2 damesykler og 1 sykkelvogn.
Bjerka Camping har 1 herresykkel, 1 damesykkel og 1 sykkelvogn.

Priser for leie av elsykkel og sykkelvogn:
Leie av sykkel 3 timer:     kr. 180
Leie av sykkel 1 dag:       kr. 350
Leie av sykkel 2 dager:   kr. 600
Leie av sykkelvogn:         kr. 200
Takk til Sparebank 1 Nordland og Samfunnsløftet som har bidratt til en bærekraftig opplevelse fra sykkelsetet!

Hybrid-biler til leie like ved Bjerka Stasjon

Det finnes foreløpig kun noen få hybrid-biler til leie i Hemnes. Bilene bookes ved å ta kontakt med Nordvik Bil på 75 52 91 40 og hentes hos Nordvik Bil et par hundre meter fra Bjerka stasjon.