Korgen Camping

Midt i naturen, med fiskemuligheter utfor døra!

Noen små minutter fra E6 og sentrum i Korgen finner du Korgen Camping, som ligger idyllisk ved lakseelva Røssåga, med store åkre og grønnkledde fjell som kulisser.

Her kan du bo i rimelige, små sommerhytter, eller ha full komfort i store, vinterisolerte hytter. Det er god plass for campingvogner, bobiler og telt, og campingen tilbyr lekeplass med trampoline, kjøkken, oppholdsrom og servicebygg med dusj, toalett, vaskemaskin og tørketrommel. Her kan du også leie el-sykkel og alle gjester har tilgang til gratis internett.

Laksefiske

Korgen har lang tradisjon med å ta imot laksefiskere. De første engelske lakselordene kom til bygda alt på 1850-tallet.

Det er derfor naturlig at campingen har eget fiskevald, dit laksefiskere fra fjern og nær hver sommer kommer for å fiske etter storlaks og ørret. Langs elva er det godt tilrettelagt med gangvei og flere gapahuker med bålplass, og inne på campingen finner du tilberedningsbord, fryser og grillplass.

Både vannkraftregulering og en fase med lakseparasitt har bidratt til en god del utfordringer gjennom årene. I dag er elva helt friskmeldt, men strenge bestemmelser gjelder fortsatt – både når det gjelder sesong, kvote og prøvetaking.

Les mer om laksefisket og ivaretakelsen av elva i egne tekster, som du finner i høyrespalten på PC, og helt nederst om du er på mobil.

En snart 60 år lang historie

Med oppstart i 1965 er Korgen Camping en av de eldste bedriftene i kommunen. Etableringen kom da det å dra på campingtur var i sin spede begynnelse. I en lengre fase var det mange hvite spisstelt og etter hvert oransje og blå hustelt å se. Endringene er stor til i dag, når de besøkende gjerne kommer med store bobiler og flotte campingvogner.

Fram til 2006 var det en sommeråpen campingplass. Med voksende krav om komfort og ønske om å utvide sesongen, ble det investert i fem vinterisolerte høystandard-hytter. Samtidig ble resepsjonen omgjort til helårsbolig for driver. Med dette fikk Korgen et overnattingstilbud hele året, noe tilreisende arbeidsfolk vet å sette pris på.

Campingen har huset en rekke festivaler, blant annet veteranbil-, veterancamp-, MC-, musikk-, friluftsliv- og elvefestival. Sånt trekker mange besøkende fra fjern og nær.

Plassen har i alle år fungert som «informasjonssentral», der de ansatte veileder gjestene til varierte natur- og kulturopplevelser. Med opptil seks ansatte i perioden juni-august, er det ikke få av kommunens ungdommer som har vært innom bedriften som sesongansatte gjennom årenes løp.

Verdiskaping

Gjennom at vertskapet har vært en aktiv pådriver til reiselivsutviklingen i vår kommune, har den lille bedriften (sammen med mange andre små bedrifter) bidratt til verdifull verdiskaping i kommunen. I løpet av sommeren 2023 er ny eier på plass, og vi gleder oss til ny utvikling av denne perla i «indrefileten» på vakre Helgeland.