Sykle Villmarksveien fra togstasjon til togstasjon

Ta toget til Bjerka og sykle 120 km fra fjord til fjell, utenom E6, helt til Trofors stasjon.

Ønsker du deg en miljøvennlig og sprek ferie, da anbefaler vi å ta sykkelen og familien med på toget* og sykle Villmarksveien på Helgeland.

Går du av på Bjerka stasjon, kan du starte sykkelferien med et bad i Sørfjorden like ved stasjonen, før du sykler gamle E6 bort til fylkesvei 321 og følger den ca. 10 km langs elva Røssåga opp til Korgen. På Korgensenteret finner du alt du trenger for å fylle tursekken med nødvendig utstyr.

Villmarksveien starter i Korgen og tar deg helt til Majavatn, men vil du holde deg utenom E6, anbefaler vi en avstikker til Trofors stasjon. Da har du lagt bak deg 120 kilometer! Hvis du vil sykle enda litt lengre, kan du fortsette Villmarksveien gjennom Fiplingdalen helt ned til Majavatn, men da må du tilslutt ut på E6 i noen få kilometer før du kommer til togstasjonen.

Villmarksveien fra Korgen til Majavatn er 133 km lang og asfaltert hele veien. Her sykler du bl.a. langs Norges nest største innsjø Røssvatnet, og gjennom vilt og vakkert fjell-landskap med utsikt til Okstindan og Børgefjell nasjonalpark. Underveis er det flere fine rasteplasser, og vil du ha avstikkere med sykkel eller til fots, er det mange muligheter for det!

Trenger du overnatting underveis er det camping både på Bjerka og i Korgen, samt flere overnattingssteder langs Villmarksveien.

Vi anbefaler en avstikker opp sykkelfjellet Korgfjellet til toppen på 555 m.o.h. Det belønnes med en fantastisk utsikt over Okstindan, og eventuelt med et bad og en softis hos Korgfjellet Fjellstue!

* På Nordlandsbanen må du forhåndsreservere om du tar med deg sykkelen. Regiontogene mellom Trondheim–Mo i Rana og Mosjøen–Bodø har dessverre ikke plass til sykler. Reservasjon av sykkelplass er derfor bare mulig på regiontogene mellom Trondheim og Bodø.