På tur med kano og kajakk

Tips til deg som ønsker å oppleve naturen fra kano eller kayakk.

Til tross for at vi har mange fine vassdrag, fjorder og innsjøer er det ikke noe organisert utleie av kano eller kajakk her. Men, hvis du bor på Korgen Camping eller Bjerka Camping er det mulig å avtale direkte med dem at du kan bruke deres kanoer. Bor du på Steikvasselv Gård, har de også tilbud om bruk av kano på et fjellvann med panoramautsikt til Okstindan.

Bleikvassli Bygdelag har også tilgang til kanoer og kajakker, så det er mulig å ta kontakt med dem for å låne både utstyr og tilhenger (tlf. 993 84 072).

Det er mange fine områder å padle i rundt Bleikvasslia. Her finner du alt fra smale elver som snor seg gjennom flott fjellandskap, til Røssvatnet, Norges nest største innsjø. Det er også fint å padle innimellom øyene i Stormyrbassenget, en kunstig anlagt innsjø på tur langs Villmarksveien ned mot Korgen.

En annen spennende tur er ned elva Røssåga fra Korgen og helt til utløpet i Sørfjorden. Dette er en tur på rundt 10 kilometer hvor elva snor seg gjennom skog og åkerlandskap helt til det åpner seg opp i et fjordlandskap hvor du kan velge å padle til Bjerka, Finneidfjord eller helt ut til Hemnesberget. Har du med egen båt, må du huske å respektere regler for desinfisering, siden Røssåga er ei lakseførende elv. Desinfeksjonsstasjon finner du ved resepsjonen hos Korgen Camping.

Ivrige kajakkpadlere er ofte å se på Hemnesberget hvor de gjerne legger ut fra kaia i Oldervika. Herfra padler mange langs vannfronten og marinaen, og videre over til fastlandet på den andre siden. En populær tur er å krysse over til Hestneset, parkere båten og rusle en tur opp på områdets egen Trolltunge, «Næpa» eller «Nepsteinen».