Familievennlig overnatting både for baseferie og som del av rundtur rundt Okstindan.

Stekvasselv Gård ligger i vannkanten ved Nord-Røssvatnet med Okstindan og Okstindbreen som bakgrunn og er en utmerket base for de som ønsker å utforske området. Terrenget er varierende og gir utallige turmuligheter både sommer og vinter – fra slake daler til fjell- og tindebestigning – og brevandring for de erfarne.

Om høsten er området populært blant småviltjegere. Stedet er også en naturlig stopp for de som vandrer Norge på langs etter «Nordlandsruta» – eller for de som vil vandre Okstindan rundt på løypenettet rundt fjellmassivet. På nord- og vestsiden av Okstindan har Hemnes turistforening flere hytter av god standard.

Gården tilbyr utleie av to fullt utstyrte hus med henholdsvis to og fire soverom, og med alt som trengs til selvhushold. Her kan man også få servering etter avtale. For de som ønsker seg en tur på vannet, tilbyr vertskapet både båt- og kanoutleie. Kanskje kan du fiske din egen middag?

Kari og Håkon Økland er vertskap på Stekvasselv Gård. De er nå pensjonister og har ikke lenger dyrehold på gården, men tar fortsatt imot turister slik gården har gjort i snart 100 år.

X