Vinter i Okstindan

En nydelig opplevelse på en finværsdag, men ikke for alle alle dager!

Okstindan kalles også Nord-Norges tak og de høyeste toppene er nesten 2000 m.o.h. Her skifter været på sekundet. Det kan være nydelig vintervær nede i bygda og blåse orkan i fjellet. En vintertur i Okstindan krever derfor mer av deg, og mer av utstyret du har med deg, enn en tur i sommervær! Husk derfor alltid å sjekke værmeldinga før du drar og ha med deg nok av både klær og mat, samt kart og kompass!

For å komme på Rabothytta må du parkere ved enden av fylkesveien i Leirskarddalen, på Melkarhella, og beregne en flere timers skitur opp til hytta. Du må også være obs på at hytta kan være så nediset at det ikke er mulig å komme seg inn i den, men det skjer bare unntaksvis. Uansett er det lurt å sjekke på Hemnes Turistforening sin hjemmeside før du legger ut på tur. Sjekk også linken Planlegg turen til Okstindan.

Veien inn til Kjensvasshytta er ikke åpen på vinterstid, og åpner ofte først rundt SanktHans. Vil man besøke Kjensvasshytta om vinteren, er det derfor best å starte i Leirskarddalen. Fra Melkarhella, ved enden av fylkesveien, kan man fra februar følge merket scooterløype nesten helt fram til hytta.

Gråfjellhytta når man best fra Inderdalen Gård, også om vinteren.

Hovedbildet over viser Rabothytta og Klemetstua slik de noen gang kan bli forvandlet til isslott om vinteren. Bildet er tatt av tidligere leder i Hemnes Turistforening og en av de største ildsjelene bak Rabothytta, Svein Arne Brygfjeld. Nedenfor kan du se flere bilder av Okstindan kledd i vinterdrakt.