Fine opplevelser tilgjengelig for alle!

Tips til gode steder å besøke for den som trenger ekstra tilrettelegging pga. redusert bevegelighet.

Trenger du god tilrettelegging for å kunne komme fram med f.eks. rullestol, rullator, barnevogn el.l.? Nedenfor har vi samlet noen tips til lett tilgjengelige steder med gode opplevelser, se linker for mer info.

  • DNT-hytta Kjennsvasshytta ligger ved foten av Okstindan og har nettopp fått ferdig universelt utformet rom og servicebygg, samt stor veranda rundt hytta. Her kan du kjøre helt inn på tunet, midt i fjellheimen og rett ved vannet!
  • Ved Korgfjellet Fjellstue på 555 m.o.h. kan du kjøre helt fram til romslige hytter og rulle rett inn på Fjellstua for å nyte et godt måltid…(NB: sommeren 2023 er det grus mellom hyttene og kroa som gjør det vanskeligere å kjøre rullestol). Sommeren 2023 blir det tursti med god bredde og fast grus som går fra parkeringsplassen opp til gapahuk med utsikt til Okstindan!
  • På Hemnesberget er det fint å gå tur på promenaden i marinaen, ta en kaffe på uteterrassen i marinaen eller grille selv i Ring of Fire, og fortsette videre ut på den asfalterte moloen. Etterhvert kommer det også en universelt utforma fiskeplass her!
  • Et besøk på fjellgården Inderdalen Gård setter deg mange hundre år tilbake i tid. Her finner du et av Norges fineste toalett (rett ved parkeringa ved gårdstunet, stort toalett, liten terskel, bred dør). Vertskapet har ingenting imot at du tar en medbragt matbit på gårdstunet, om du ikke er så heldig at du kommer på en av de få dagene gården er åpen
  • I Korgen, et steinkast fra E6, kan du parkere ved Samfunnshuset, og like ved finner du grillmuligheter og en fin turvei rundt parken i Svartebukta, samt en gruslagt turvei langs lakseelva Røssåga.