Kjensvasshytta

DNT-hytta ved foten av Nord-Norges høyeste fjell ble bygd samme år som Unionsoppløsningen, men har full komfort for alle!

Kjensvasshytta ligger i vannkanten ved Kjensvatnet og kan tilby 28 sengeplasser. Hytta har innlagt strøm og vann, og er tilgjengelig med bil. Fra sommeren 2021 har hytta universell utforming både inne og ute, også på sanitæranlegget. Her finner du også badstu og mulighet til å leie båt.

Kjensvasshytta er et ypperlig utgangspunkt for turer til Okstindbreen og Oksskolten. Hytta er også et godt utgangspunkt for turer til de andre DNT-hyttene i Osktindan. Herfra til Rabothytta er det ca. 10 kilometer/4 timer, mens det er ca. 8 kilometer/3 timer til Gressvasshytta.

Det er mulig å kjøre helt fram til hytta, men vær obs på at veien er vinterstengt og ofte åpner først i månedsskiftet juni/juli. Det er ca. 120 km fra Korgen til hytta om du kommer med bil, men det er også en fin tur å gå til Kjenvasshytta fra Leirbotn i Leirskarddalen, noe som bare er 18 km kjøring fra Korgen og deretter 10 kilometer til fots.