The Mountain Way – ved Nord-Norges tak

I denne tre-dagerspakken fra The Trail Way opplever dere en fabelaktig ferd til Rabothytta i det mektige fjellmassivet Okstindan.

I perioden 16. juli til 10. august selges en pakketur til Rabothytta. Dette er en grønn og uforglemmelig tur til Norges råeste turisthytte! Du reiser med tog til Bjerka, henter en leiebil i nærheten av jernbanestasjonen og starter en reise gjennom historie og naturskjønnhet.

Turen går først innom Hemnes Bygdetun. Her venter ei utstilling der du blir kjent med franskmannen Charles Rabot som har gitt navn til Rabothytta. Du får smake på den lokale baksten kamkaka, og også se hvordan den lages. Deretter går turen gjennom frodige Leirskardalen og opp mot majestetiske Okstindan, en nasjonalskatt med mange eventyrmuligheter.

Etter en kjøretur på knapt 30 km, tar du beina fatt for en 2-3 timers vandring opp til Rabothytta. Dette er ei spektakulær hytte, eid av Hemnes Turistforening, kåret til Norges fineste ubetjente hytte i 2020 som ligger 1200 m.o.h. ved foten av Okstindbreen. Å bo på en DNT-hytte er mer enn et opphold, det er en sosial og bærekraftig opplevelse! Etter ei natt på hytta, venter flere stier for utforskning rundt Rabothytta, inkludert muligheten for brevandring med en sertifisert guide.

Lokal matkultur, prisvinnende arkitektur, og spektakulær natur – dette er en opplevelse som gir deg minnerike opplevelser og et kinderegg av eventyr!