Kvitnes systudio

En oase av kreativitet, der ting vi er glade i får nytt liv!

«Selv om yndlingsskjorten din er slitt i halskragen, fikser jeg den… Som de gjorde før, ingen grunn til å kjøpe ny.»

En spennende nyskaping på Hemnesberget er Kvitnes Systudio. Her møter vi Bente-Lill Drage Kvitnes, som er utdannet klesdesigner og siden 2005 har jobbet med reparasjon og omsøm i Oslo. Med masse erfaringer og kunnskap i kofferten flyttet hun heim til Hemnes, og etablerte en forretning vi alle kan få glede av.

Har du en bukse, skjorte, kjole, jakke, drakt eller bunad som kan repareres? Eventuelt lampeskjermer og andre former for interiørsøm? Ikke bare gamle, skadete ting. Det kan også handle om feilkjøp vi har gjort, som med en liten justering kan bli riktig så bra. Sist men ikke minst har vi kanskje stoffer, knapper og lignende som kan gjenbrukes i helt nye produkter?

Mulighetene er mange, og bidrar til at vi forbruker mindre og bevarer mer. I tillegg tar Bente-Lill imot bestilling på måltilpasset skreddersøm av klær, brudekjoler, dåpskjoler, bunader og samiske drakter.

Kort sagt, i lokalene i Sørlandsvegen finner vi en liten oase av kreativ dyktighet – der klær og andre ting vi er glade i, kan få nytt liv.