Gullsmed Merete Mattson

Smykker inspirert av natur og kultur i Nord-Norge.

Gullsmed Merete Mattson holder til helt nede i sjøkanten på Hemnesberget. Merete har øye for det særegne i naturen og kulturen rundt seg, og formidler dette gjennom sirlig produserte gull og sølvsmykker med tema som bl.a. skjell, nordlyset, polarsirkelen og midnattssolen. Hun har til og med laget en smykkeserie med kamkaker, det lokale bakverket vårt, og står bak kommunens ordførerkjede. Drømmer du om et spesielt smykke, gjør Merete sitt beste for å oppfylle drømmen din.

Det som startet som et verksted for produksjon av smykker, er nå blitt et utstillingsvindu for lokale produkter, og her finner du også utsalg av bl.a. glasskunst, keramikk, fotografikk og skulpturelle veggbilder i ull. Lokale barnebøker med kunstneriske illustrasjoner fra Hemnesberget finner du også her, samt den prisbelønnede miljøstolen S-1500 fra Snøhetta og NCP.

Til tross for at Merete deltar på utstillinger og konkurranser over hele landet, fant hun i 2015 nok timer i døgnet til å åpne café i tilknytning til butikken. Det ble en stor suksess, så i begynnelsen av 2020 overlot hun lokalene til Sandra. Kaféen er nå døpt om til Lille havfruen Kafé, men du kan fremdeles nyte de lekreste retter eller noe godt å drikke inne i galleriet eller ute i solveggen med utsikt over fjorden.

Unn deg en opplevelse for alle sansene hos Merete Mattson!

X