Båtbygging gjennom flere århundre

Det er sterke tradisjoner innen båtproduksjon i bygdene og dalene våre. Båtklammeren, som brukes til å holde sammen bordene før klinking ved bygging av trebåter, ble derfor valgt som symbol i kommunevåpenet til Hemnes kommune. Båtklammeret er også hovedelementet i ordførerkjedet til Hemnes kommune.

Det hevdes at det er bygd så mange som 300.000 båter i dalene oppunder Okstindan, i områdene langs Røssåga og på Hemnesberget siden 1850. Tidligere foregikk produksjonen av mindre båter i stor grad på gårdene der det var nok av trevirke, men siden 1981 har fritidsbåtene i hovedsak blitt produsert i glassfiberarmert polyester på Hemnesberget. Hemnesberget, inkludert Sund, var klart ledende innen skøytebygging i Nord-Norge, og totalt i perioden 1910 – 1988 ble det her bygget mer enn 2000 skøyter.

Heldigvis er det enda noen som mesterer kunsten å bygge trebåter og som ivrer for å dele denne kunnskapen med yngre generasjoner! Og heldigvis er det mange som er så interessert i de rike tradisjonene våre, at det akkurat nå forskes og skrives flere bind om båtbygging rundt Ranfjorden. Vi håper at vi etterhvert kan dele noen av disse historiene med dere her på siden.

En historie som vi allerede vet mye om, er historien om vikingeskipkopien «Leif Erikson» som ble bygd på Øverleirvollen i Leirskarddalen, frakta til Hemnesberget og seilt til New York i 1926. Derfra seilte den videre og står nå trygt i havn i sin egen park i Duluth i USA, «The Leif Erikson Viking Ship Park».

Er du interessert i båtbygging og tradisjonsbåter, anbefaler vi et besøk på Hemnesberget og en tur ut med den nyrestaurerte fiskebåten MK Remi Ketil – større entusiaster enn dugnadsgjengen i Hemnes Båtbyggerhistoriske Forening skal man lete lenge etter!

X