Topptur til Oksskolten og brevandring på Okstindbreen

Topptur og brevandring med Hi North!

Med et bankende hjerte for Helgeland, ønsker Hi North å dele opplevelser du aldri vil glemme. Med topptur til Oksskolten og brevandring på Okstindbreen får du oppleve vakre Helgeland på en spesiell og annerledes måte.

Topptur til Oksskolten
Oksskolten 1916 moh – på toppen av Nord Norges tak! Turen starter fra Kjennsvatnet før man tar seg videre opp mot Austre Okstindbreen. Stegjern skal på og alle kobler seg inn i taulag før brevandingen over bretunga. Breen har ligget her i tusenvis av år og gir en mektig opplevelse. På andre siden av ska breen skal breutstyret av og alle går videre mot toppen av fjellet i et variert og flott terreng. Utsikten fra toppen er slående.

Brevandring på Okstindbreen
Norges åttende største isbre.  Turen går fra Kjennsvatnet og opp til Austre Okstindbre, som kanskje er Norges eldste bre med sine 9000 år. Ved bretunga tar alle på seg breutstyret og blir koblet inn i taulag. Hi North vil ta dere trygt opp over breen, hvor alle får muligheten til å bruk øks og stegjernene i bresprekker. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Alle guidene til Hi North forbeholder seg retten til å avbryte turen pga. værforhold, eller avvise deltagere uten nødvendig utstyr/forutsetninger for å klare turen.

Topptur og brevandring arrangeres i perioden 1. juli – 26. september.
Turene passer for alle som er i normal god form, og er middels krevende.
Av utstyr trenger du Fjellsko, vindtett jakke og bukse, ullundertøy, votter, lue, buff, ullgenser/fleece eller dunjakke. Det er en lang tur og du må ha med matpakke, snacks og godt med drikke. Hi North stiller med tau, stegjern, hjelmer, isøkser og annet nødvendig utstyr.

Antall deltakere: 4-12 deltagere
Varighet: 6-12 timer
Oppmøte: Kjennsvatnet, 1,5 time fra Mo I Rana, retning Sverige
Pris: kr. 2.000,- pr. person inkl. breutstyr og guide

Kontakt Hi North for bestilling av sommereventyr i Okstidan