Sentralt på Hemnesberget ligger Mileperlen, en kunstoase i vakre og kreative omgivelser.

Med entusiasme, kreativitet og en solid dose pågangsmot har multikunstneren Yvonne Rosten og hennes mann Magnar Vedal forvandlet det som en gang var banklokale til bolig, studio, kunstskole, boltreplass – og airbnb-leilighet.

Å vandre rundt i bygningen er en opplevelse. Det er kunst, estetikk og rariteter overalt.

Samtidig er Mileperlen en perle i seg selv, der den ligger midt i en idyllisk landsby, omkranset av fjell, sjø og en stor himmel – som med skiftende fargespill skaper omgivelser i evig endring.


Verksted, studio og varierte kurs for private og bedrifter

I Mileperlens indre kan du besøke atelieret til Yvonne, med visningsrom og utstillinger, eller aktivisere deg i Studio YR, der du kan lære å male, tegne, jobbe med skulptur eller tre.

Alle undervises ut fra sine forutsetninger, så her kan du være både nybegynner og garvet. Kurs arrangeres hele året. Følg med på Mileperlens sider på nettet eller Facebook, eller send en forespørsel.

Det er mulighet for privatundervisning i maling, samt privatveiledning over Teams, Zoom eller Facebook. Dette kan bestilles på mileperlen@gmail.com, eller tlf 971 76 824.

Atelieret til Yvonne, Galleri M, er åpent på forespørsel, da Yvonne utfolder seg på de forskjellige verkstedene gjennom dagen. Om du vil treffe henne og komme på kurs, omvisning, for å kjøpe et trykk eller et maleri eller en skulptur, er det lurt å ta kontakt i forkant.

Gullsalen er visningsrom for Yvonne sin kunst, samt atelier. Oppe har hun en sal som brukes til kurs i yoga, thaiji, qigong og meditasjon. Her er kunst, velvære og helse satt i høysetet, med dyktige kursholdere.

Om du vil unne deg en annerledes ferie, ei helg full av opplevelser, lærdom og kreativitet, er Milerperlen det naturlige valget!