Sentralt på Hemnesberget ligger Mileperlen, en kunstoase i vakre og kreative omgivelser.

Med entusiasme, kreativitet og en solid dose pågangsmot har multikunstneren Yvonne Rosten og hennes mann Magnar Vedal forvandlet det som en gang var banklokale til bolig, kunstgalleri, boltreplass – og airbnb-leilighet.

Å vandre rundt i bygningen er en opplevelse. Det er kunst, estetikk og rariteter overalt.

Samtidig er Mileperlen en perle i seg selv, der den ligger midt i en idyllisk landsby, omkranset av fjell, sjø og en stor himmel – som med skiftende fargespill skaper omgivelser i evig endring.

Galleri, studio og varierte kurs

I Mileperlens indre kan du besøke Galleri M, med visningsrom og utstillinger, eller aktivisere deg i Studio YR, der du kan lære å male, tegne, jobbe med skulptur eller tre.

Alle undervises ut fra sine forutsetninger, så her kan du være både nybegynner og garvet. Kurs arrangeres hele året. Følg med på Mileperlens sider på nettet eller Facebook.

Det er mulighet for privatundervisning i maling, samt privatveiledning over Teams, Zoom eller Facebook. Dette kan bestilles på mileperlen@gmail.com, eller tlf 971 76 824.

Galleri M er åpent på forespørsel, da Yvonne utfolder seg på de forskjellige verkstedene gjennom dagen. Om du vil treffe henne og komme på kurs, omvisning, for å kjøpe et trykk eller et maleri eller en skulptur, er det lurt å ta kontakt i forkant.

Gullsalen er visningsrom for Yvonne sin kunst. I tillegg brukes salen til kurs i yoga, thaiji, qigong og meditasjon. Her er kunst, velvære og helse satt i høysetet, med dyktige kursholdere.

Fjelltur, eller kanskje ikke?

I tillegg til den kunstneriske aktiviteten, er Hemnes et flott utgangspunkt for fine naturopplevelser. Den som ønsker å bare nyte frisk luft, kan finne roen på Mileperlens flotte veranda, med vakker utsikt over fjorden og fjellene.

Samtidig er Yvonne en fargerik og sprudlende dame, som trenger sin daglige rusletur med hundene sine. Hun tar gjerne gjestene med til favorittsteder på og rundt Hemnesberget, ved vannet, i skogen eller på fjellet. Kanskje kan det være mulig å bestille en skreddersydd tur, med frokost/lunsj i naturen?

I en familie har kanskje noen lyst til å dra på fjellet, mens andre heller bruker tiden på kunst? Yvonne vet at ikke alle barn er like begeistret for fjelltur. Derfor tilbyr hun ungene å komme til Studio YR for å få en kreativ opplevelse og skape noe unikt, så kan de som vil kose seg på tur.

Om du vil unne deg en annerledes ferie, ei helg full av opplevelser, lærdom og kreativitet, er Milerperlen det naturlige valget!