Klemetspelet

Bli kjent med Klemet som bodde under en steinheller ved Okstindan for over 100 år siden

Klemetspelet er en stor utendørs teatermusikal om samen Klemet, som rundt forrige århundreskifte levde i lag med familien sin under en steinheller øverst i Leirskardalen. Klemet både fasinerte og skremte. Det ble sagt at han kunne ganne, men også helbrede med urter og magi.

Spelet fabulerer om det sagnomsuste livet til Klemet og Anna, og prøver å tegne et bilde av ei tid og et samfunn som er fjernt, men som også har kjennetegn til vår egen tid. Her får du møte entusiastiske lokale talenter i lag med profesjonelle skuespillere, som tar deg med på en reise i Klemets spennende liv; fargerikt formidla ved hjelp av tekst, musikk, dans og joik.

Spelet foregår på Jamtjorden, omgitt av en scenografi som føyer seg inn i naturens elementer, og som er prisbelønnet i flere internasjonale konkurranser.

Jamtjordmartnan

Like ved arenaen ligger den stemningsfulle Jamtjordmartnan. På denne gamle markedsplassen får du oppleve liv og leven, med samiskinspirerte telt, hesjer og boder. Her kan du rusle rundt i en tidsreise av lukter, smaker og opplevelser. Du kan kjenne lukten av nystekt kamkake, se håndverkere i arbeid med kvalitetsprodukter, oppleve kunstutstillinger, lytte til musikk, smake lokal mat og drikke, og få en opplevelse du sent vil glemme.

Klemetspelet arrangeres normalt annet hvert år i Leirskardalen, ikke langt fra Korgen sentrum. Neste spel blir i august 2024, hjertelig velkommen!