Innlandsfiske

Statskog er Norges og Helgelands største grunneier, og forvalter store sammenhengende arealer og verdier på vegne av fellesskapet. I Okstindan natur- og kulturpark har Statskog tilrettelagt friluftsområdet rundt Stormyrbassenget, et eldorado for fiske og fugletitting. Her leier de ut både hytte og naust. Statskog tilbyr ellers en køte i Spjeltfjelldalen og mange fine fiskemuligheter.

Hos oss kan man bl.a. fiske røye og ørret på statsgrunn i fjellvann på Korgfjellet, i Stormyrbassenget og i Røssvatnet.

Statskog leier ut hytta «Lomtjønnstua», mellom Korgen og Bleikvasslia. Stormyrbassenget ligger 50 meter sør for hytta og er et eldorado for isfiske om vinteren, med stor fin ørret og røye. Om sommeren er det idyllisk med fisketur i robåt på bassenget. Statskog leier også ut et naust med båt ved Stormyrbassenget. Nøkkel kan hentes ut hos Circle K i Korgen, men man må forhåndsbestille via Statskog.

Viktig å huske på

Skal du fiske etter laks, sjøørret eller sjørøye i vassdrag eller med faststående redskap i sjøen, må du betale den statlige fiskeravgiften. Barn og ungdom under 18 år skal ikke betale fiskeravgift.

Statskog har ett fiskekort for statens grunn utenom statsallmenningene i Sør-Norge. Alle kan fiske etter innlandsfisk med stang og håndsnøre. Ved fiske med andre fiskeredskap som bl.a. garn og oter, må du sette deg inn i lokale fiskeregler.