Klemetspelet 2022

18aug(aug 18)00:0021(aug 21)23:00Klemetspelet 2022Historisk utendørs musikkspel om samen Klemet Person, med historisk martna på Jamtjorden i Leirskarddalen.

Woman dressed in an old costume standing on a chair and speaking eagerly, during the local play, Klemetspelet.

Arrangementsbeskrivelse

Klemetspelet er en stor utendørs forestilling som hittil har vært arrangert annet hvert år, men pga. corona-pandemien ble Klemetspelet utsatt fra 2021 til 2022.

Forestillingen handler om samen Klemet Person som rundt forrige århundreskifte bodde sammen med familien sin øverst i Leirskardalen, under Klemethelleren – ikke langt fra Rabothytta ved Okstindan. Klemet var en mann som både fasinerte og skremte. Spelet gir et bilde av ei tid og et samfunn som er fjernt, men også med kjennetegn til vår tid. Klemetspelet gjennomføres i samarbeid med Nordland Teater, Åaerjehlsamien teater og Giron Teater der både profesjonelle og lokale aktører deltar. I tilknytning til selve spelet arrangeres en egen martna; Jamtjordmartnaden, med gjenskaping av den gamle markedsplassen.

I 2016 fikk Klemetspelet prisen The American Architecture Prize pris for sine kulisser og i 2018 fikk de samme kulissene prisen «The APDC*IDA (Asia Pacific Design Center + International Design Awards) – Excellence Design Awards for Religious and Spiritual Building». NRK TV sendte dokumentaren «Bergtatt» om Klemet og Klemetspelet i 2016.

Se mer...

Tidspunkt

18 (Torsdag) 00:00 - 21 (Søndag) 23:00