Arctic Race of Norway 2022

Den 11. august 2022 skal verdenseliten nok en gang sykle gjennom Hemnes og over Korgfjellet.

Under Arctic Race of Norway i 2016 var det målgang på Korgfjellet, og torsdag den 11. august 2022 kommer Arctic Race of Norway tilbake hit!
Nesten 70 km kilometer av den 187 kilometer lange førsteetappen med start og målgang i Mo i Rana, går gjennom Hemnes.

Løypa gjennom Hemnes
Denne gangen skal verdenseliten sykle E6 fra Mo i Rana til Vallakrysset, deretter Baklandsveien opp til Korgen, hvor de sykler ned ved Korgen Sentralskole, tar en krapp sving ved Rådhuset og en ny krapp sving ved Samfunnshuset for å komme inn på veien over Korgfjellet. Etter en sløyfe i Vefsn, sykler de samme vei tilbake gjennom Hemnes, bortsett fra de tar en sving gjennom selve Finneidfjord utenom tunnelene, og går i mål etter noen runder inne i selve Mo i Rana. Se link for kart over etappen.

Passeringstider
Estimert passeringstid for de raskeste løperne, oppgitt fra ARN selv, er som følger:
Mo i Rana, start kl. 11:20, målgang kl. 15:29
Bjerka, ved E6 kl. 11:53 og 14:12
Korgen, ved Samfunnshuset kl. 12:09 og 13:56
Toppen av Korgfjellet kl. 12:23 og 13:44
Andre passeringstider finner du i linken til høyre.

Stengte veier
Veiene stenges et par timer før estimert passering og åpner ikke før en stund etter at rittet har passert på returen. Korgfjellet vil f.eks. være stengt fra ca kl 10:30 – 15:00, og E6 vil også være stengt i store perioder denne dagen.
Se link med detaljert oversikt over stengte veier, samt artikkel med detaljer om trafikkbildet i Hemnes og mulighetene for bilister i kø til å se rittet, spise og bruke toalett.

ARN-karavanen
Vil du få med deg  ARN-karavanen, er det best å møte opp på en av de planlagte stoppestedene. Karavanen stopper der det er liv, og det regner de med at det er både på Bjerka ved Coop, i Korgen ved Samfunnshuset, på Korgfjellet og i sentrum av Finneidfjord (på returen).
Karavanen kommer i god tid i forkant av rittet, og i tillegg vil TV2 (og kanskje Dag Otto…) også lage innslag før selve rittet der de finner noe spennende langs løypa å rapportere fra.
For info om planlagte tidspunkt for karavanen, se link til høyre og klikk på Stage 1…

Korgfjellet
På Korgfjellet blir det åpen café og diverse aktiviteter. Mer om dette finner du etterhvert på facebooksiden «Arctic Race of Norway 2022 – Hemnes» (se link).

Det blir så gøy som vi gjør det til selv 😊
Kanskje vil du selv sykle en tur og heie på de internasjonale løperne som jo faktisk skal sykle gjennom Hemnes hele to ganger denne dagen?
Vi håper på mange glade mennesker og artige sprell ved hele løypa.

I linken til høyre kan du mimre litt fra Arctic Race i 2016…