Respektfull bruk

Gleder hunden seg til en fjelltur?
Hunden din er hjertelige velkommen hos oss, men tamreinen og sauene som har beitet i dette området i flere århundre, setter stor pris på at du holder hunden din i bånd. Det gjør også reindriftsamene og bøndene. Selv en snill hund skremmer dyrene og kan gjøre stor skade på både tamrein, bufe og vilt. Husk båndtvang fra 1. april – 31. oktober. Tusen takk for at både du og hunden din respekterer dette.

Har du noen gang truffet et reinsdyr?
Ferdes du på breen en varm sommerdag, kan det godt hende at du møter på reinsdyr. De trekker opp dit for å bli kvitt insekts-plagene. Takk for at du viser hensyn og lar dem være i fred.

Lyst på en ”selfie” på breen?
Det er bra! Men bare hvis du samtidig viser fram at du har med nødvendig sikkerhetsutstyr! Breen har null respekt for deg, du må respektere den! All ferdsel foregår på eget ansvar. Stegjern, tau og guide anbefales!

Gleder du deg til lettere sekk på tilbaketuren?
Til tross for fine hytter og mange flittige frivillige, er det ikke søppeltømming i fjellheimen. Både naturen, dyr og mennesker setter derfor stor pris på at du tar med deg avfall tilbake til bygda.

Har du pakka smart nok?
Forholdene i høgfjellet i Okstindan kan være krevende. Strålende vær og lovende værmelding kommer ikke med garanti! I fjellheimen vår kan været snu lynraskt, og det kan bli nødvendig med følgende utstyr: kart og kompass, skifteklær, et vann- og vindtett ytterlag, luer og votter, samt ekstra mat og drikke…uten dette duger helten ikke!