Hemnesjazz

Et kvart århundre med jazzglede ved fjorden!

Hvert år, i begynnelsen av august, rigger ivrige entusiaster opp arena i vannfronten på Hemnesberget og gjør klart til tre dagers musikkfest.

Hemnes jazzforum ble i 2016 kåret til Årets Jazzklubb i Norge, og har eget jazzlokale, «Jernvaren», så her er det folk med teft som steller istand festival!

Mange kommende stjerner har spilt under Hemnesjazz før resten av verden visste hvem de var, men også mange allerede kjente musikere har vartet opp med populære konserter.

Under festivalen syder det av liv i vannfronten, og utendørskonsertene på Lapphella og Hundneset er noe helt for seg selv. Andre arenaer er bl.a. Jernvaren og Kirka, unike rammer for flotte musikkopplevelser.

Når festivalen er tilbake i rute igjen etter et opphold i 2020, kan vi forhåpentligvis også glede oss over nye konsertarenaer, både på Lapphella og sannsynligvis også i Samvirkelagsbakken i tilknytning til Jernvaren. Ivrige dugnadsfolk jobber iherdig for å ferdigstille disse nye arenaene som er tegnet av vårt eget lokale arkitektkontor Tanken Arkitektur.

Velkommen til 25 år med Hemnesjazz i 2021, og til mange fine konserter på Jernvaren før den tid!

X