Hemnesjazz

Et kvart århundre med jazzglede ved fjorden!

Hvert år, i begynnelsen av august, rigger ivrige entusiaster opp arena i vannfronten på Hemnesberget og gjør klart til tre dagers musikkfest.

Hemnes jazzforum ble i 2016 kåret til Årets Jazzklubb i Norge, og har eget jazzlokale, Jernvaren. Her er det med andre ord folk med teft som steller istand festival.

Mange kjente artister og band har gjennom årene vartet opp med minnerike konserter. Samtidig har kommende stjerner spilt under Hemnesjazz, før resten av verden visste hvem de var. At dyktige musikere har delt godord over mottagelsen og opplevelsen hører med.

Under festivalen syder det av liv langs sjøkanten, og utendørskonsertene på Lapphella og Hundneset er noe helt for seg selv. Andre arenaer er bl.a. Jernvaren og Kirka, unike rammer for flotte musikkopplevelser.

Hver festival har sitt særpreg. Hemnesjazz har i alle år forsøkt å forene musikalsk kvalitet med sosial trivsel. At festivalen er forankret i landsbyen, mellom husene, er viktig her. De ulike scenene, serveringsstedene og møtepunktene er spredt. Dette medfører at folk er i bevegelse, mens stemningen endrer karakter etter hvor en befinner seg. I sum et pulserende samspill der musikken, maten, folkene, husene, gatene, fjorden og fjellene inngår i en unik helhet.

I 2021 ble Lapphella Kulturarena innviet, og det pågår spennende byggeaktivitet i Samvirkelagsbakken, der Jernvaren ligger. Disse nye arenaene – tegnet av vårt lokale, suksessrike arkitektkontor Tanken Arkitektur – er satt opp gjennom iherdig dugnadsinnsats.

Velkommen til Hemnesjazz i 2022, og til mange fine konserter på Jernvaren før den tid!