Gründer, ildsjel og historieforteller

Fra næringsutvikling via krigshistorie til sjøaspiranter i Ranfjorden.

Noen mennesker har energi og drivkraft til å virkelig gjøre en forskjell, i både næringslivet og lokalsamfunnet.

Torbjørn Skjæran er gründer, eier og styreleder i Inveco AS, et privat aksjeselskap med forretningskontor er på Hemnesberget, med formål å drive konsulent- og investeringsvirksomhet.

Selskapet er største eier i rullestolbedriften Easy Roller AS, stiftet og igangsatt på Hemnesberget. EasyRoller2 er laget i 100% plast, og benyttes på sykehus, flyplasser og svømmehaller. Den er designet og utviklet av Eker Industridesign og produseres nå i Tyskland. Driften av Easy Roller AS styres av medeiere i selskapet med hovedkontor i Skien.

Gründeren har for lengst nådd sin pensjonistalder, og bruker med glede og glød mye av sin kapasitet i lokalmiljøet på Hemnesberget – med aktivt engasjement i tettstedets foreninger, historie og potensielle prosjekter.

Krigshistorien har hatt prioritet. Torbjørn formidler både skriftlig og muntlig om tysk okkupasjon og påfølgende engelsk angrep, om senkingen av hurtigruteskipet D/S Nord-Norge, om gatekamper, bombing og storbrann, samt om bunkerser og andre former for befestning av tettstedet.

I tillegg er han primus motor for Sjøaspiranter i Ranfjorden, et helhetlig program der barn og unge inviteres til deltagelse, opplevelser og læring om båter, sjøen og livet i strandkanten.