Forfatter Svein Hammer

«Å tre inn i tankens rom, betrakte verden fra varierte perspektiver, åpne seg for tankens bevegelse… – gjør oss klokere i våre veivalg.»

Noen mennesker har rastløs sjel og stort skaperbehov.

Svein Hammer er fiskersønn, oppvokst på Hemnesberget. Han dro til Trondheim i 1989 for å studere, og flyttet heim igjen i 2021.

Etter fullført doktorgrad har han testet stadig nye muligheter i yrkeslivet. Han har vært utviklingskonsulent i Trondheim kommune, samfunnsforsker ved NTNU og Nord Universitet, prosjektleder i Husbanken, foreleser ved barnehagelærerutdanningen, kunnskapsutvikler i IMDi, og leder/medarbeider i Okstindan natur- og kulturpark. I tillegg har han vært aktiv i to ulike politiske partier.

Langs dette sporet av varierte erfaringer og faglig fordypning, framtrer viljen til å skrive som det faste holdepunktet.

Drømmen om å bli forfatter var der lenge, men han ble 49 år før han debuterte. De neste seks årene ble fem innholdsrike bøker fullført, med gode anmeldelser og terningkast 6. I boksamlingen kan du lese om filosofen Michel Foucault, om formingen av det norske samfunnet fra 1814 til 2020 (med vekt på sosialdemokrati og nyliberalisme), samt om grønn politikk og grønn samfunnsutvikling.

Høsten 2024 gir han ut ei bok som favner Hemnesbergets historie i sin helhet. Fortellingen starter på 1200-tallet, men hovedvekten blir fra 1850 og framover.

Drivkraften bak skrivingen er å formidle kunnskap om sporene til vår tid, og invitere til refleksjon over mulighetene vi har for å forme en god framtid. Erfaringene fra politikk og yrkesliv blir byggesteiner her, med vilje til å tolke verden vi lever i.

I forlengelsen av dét er han foredragsholder, tidvis også kurslærer, prosessleder eller utviklingskonsulent. Dyr å leie inn for de som har penger å betale – men rimelig for frivillige foreninger og andre lokale aktører.