Avisa Hemnes – lokale nyheter på nett og papir

En av Norges yngste lokalaviser!

Det er ikke alle kommuner forunt å ha en selvstendig lokalavis. Derfor var det verdt feiring, da Avisa Hemnes i 2012 ble etablert.

Siden har de formidlet lokale nyheter til innbyggerne i Hemnes, og bidratt til at folk har blitt bedre kjent med både hverandre og området de bor i.

Sammen med en håndfull journalister og freelancere har Knut Martinsen styrt skuta fra dag én. Vi avislesere møter en redaktør som ikke er redd for å ta stilling og skape debatt.

Avisen lover å være storkjefta, utfordrende og omtenksom, i både papirutgaven og nettavisa. De ønsker å være en aktiv deltaker i et levende lokalmiljø, som bidrar til kunnskap om aktuelle saker, samtidig som både grasrotas og beslutningstakernes tanker og meninger løftes fram.

Den norske regjeringen slo for noen år siden fast at lokalavisene informerer oss, løfter viktige tema og spørsmål, avdekker kritikkverdige forhold, bidrar til å synliggjøre politiske meninger – og på det viset skaper både debatt og engasjement. Det er sant ja, og derfor har små aviser større verdi enn vi kanskje tenker over.

Lenge leve lokalavisa!