Grønn transport med elsykkel og elbil

Bærekraftig og grønn transport i Hemnes.

Flere og flere tenker bærekraft og utforsker sommer Norge på en mer klimavennlig måte. Kanskje sommerturen til Rabothytta og Okstindan i år blir litt grønnere? Ta gjerne toget til Bjerka og lei deg en elsykkel eller elbil på turen dit!

Mange tar grønnere valg og foretrekker et mer klimavennlig transportmiddel som elsykkel og elbil.  En elsykkel er jo både lettvint og gøy, på samme tid som helsegevinsten er stor. Den elektriske hjelpemotoren på sykkelen hjelper deg opp bakkene og bidrar til god følelse av medvind hele veien- og ikke minst er det lett å forflytte seg fra et sted til et annet.
Det å benytte seg av elbil har ikke bare økonomiske fordeler; biler med elektrisk motor gir nemlig også redusert støy og lokal forurensning. Elbilen har i tillegg null klimagassutslipp så lenge elektrisiteten kommer fra fornybare kilder som vann, sol og vind.

I Hemnes kan du leie både elsykkel og elbil. De 6 herresyklene har krankenmotor for grus og terreng, og de sterke batteriene bidrar til at du kan sykle 10 mil på flatland! Videre har vi 8 damesykler med hjuldrevet motor (og kurv). På disse syklene kan du sykle inntil 6 mil på flatlandet. I tillegg har vi 4 sykkelvogner hvor man kan frakte bagasje sin eller ha med annet utstyr på turen.

Tilgjengelige elsykler og sykkelvogner:
Korgfjellet Fjellstue har 5 herresykler, 3 damesykler og 1 sykkelvogn.
Korgen Camping har 2 damesykler og 1 sykkelvogn.
Huset Cafè og Motell har 2 damesykler og 1 sykkelvogn.
Bjerka Camping har 1 herresykkel, 1 damesykkel og 1 sykkelvogn.

Priser for leie av elsykkel og sykkelvogn:
Leie av sykkel 3 timer:     kr. 180
Leie av sykkel 1 dag:       kr. 350
Leie av sykkel 2 dager:   kr. 600
Leie av sykkelvogn:         kr. 200

Elbilen kan du leie av EntrepNor. Mer informasjon kommer.

Takk til Sparebank 1 Helgeland og samfunnsløftet som har bidratt til en bærekraftig opplevelse fra sykkelsetet! Og takk til EntrepNor som har investert i og står for utleie av elbil!

 

X