Luftig overnatting i utkanten av gammel fjellgård

Innerst i Leirvika, en liten båttur fra Hemnesberget, tilbyr vertskapet på gården Mastervika overnatting i to tretelt (www.tentsile.com). Her er det plass til tre personer pr. telt, og det er bokstavelig talt duket for en overnatting utenom det vanlige.

Teltene henger rett nedenfor den veiløse gården, og har en fantastisk utsikt over Leirvika. Her kan du gjerne prøve fiskelykken, og blir det fangst på deg, stiller vertskapet med bålpanne og ved, slik at du kan nyte grilla ferskfisk til middag. Utedo er også tilgjengelig, med både kongebilde og hjerte i døra.

Ved behov kan vertskapet hente dere med båt, enten fra Leirvika eller Hemnesberget, men det er også veldig fint å ankomme i kajakk for dem som har anledning til det.

Gården Mastervika lå lenge brakk, men i 2019 ble det liv igjen i fjøsen for første gang på over 50 år. Sommeren 2023 er det ikke dyr på gården, men fra 2024 vil det igjen være dyrehold. Foreløpig drives det med geit og gris, og både fjøsen og innmarka er mer eller mindre uforandret siden de siste driverne forlot stedet på 60-tallet. Det er nå investert betydelige ressurser i restaurering av deler av bygningsmassen og jordbruksarealer, men det er fremdeles ikke innlagt strøm eller vann, og bruket framstår nærmest som en tidskapsel fra tidlig etterkrigstid.

Dyreholdet er derimot topp moderne, og eierne bruker bl.a. digitale gjerder på geitene. Dermed kommer de nok ikke på besøk til dere, men dere kan gjerne besøke dem…men altså ikke sommeren 2023, da blir det ikke dyr på gården.

Booking og pris

Priser fra kr. 1000,- pr. telt pr. natt, inkludert bålpanne og ved. Eventuell skyss kommer i tillegg.
For pristilbud og booking, ta kontakt med Antoine på mobil 959 12 640.