Sundsholmen Forlag

Fargerike bøker med utgangspunkt i lokal historie, og med øye for formidling både i ord og bilder.

Hva får du om du kobler kreativiteten til en prest fra østlandet og en kunstner og illustratør fra Island? Jo, fargerike barnebøker fra Hemnesberget!

Kim Astrup har vært prest i over 30 år, noen av dem på Hemnesberget, og er mer enn gjennomsnittlig interessert i formidling! Valva Gisladottir har malt hele livet og hadde i mange år eget galleri på Hemnesberget. Begge er fascinert av folk og historier fra lokalsamfunnet, og sammen har de begynt på en serie med barnebøker hvor de gjenforteller spennende historier fra tidligere tider.

Foreløbig er det kommet ut to bøker i serien, hvor også grafisk designer Hilde Sletten har lagt sin hånd på verket: Katinka på Berget (2018) og Jorunn – om vennskap og krig (2019).

Bøkene kan du bl.a. kjøpe hos Gullsmed Merete Mattson på Hemnesberget. Kanskje treffer du på Jorunn der også…en livlig dame i sin beste alder, som går god for at historien om det som hendte med henne under krigen er helt sann! Vil du se hvor historiene tok plass, så ta deg en rusletur i sentrum av Hemnesberget, bl.a. til Lapphella der Jorunn vokste opp.