Rivojen Adventure

Liten bedrift, med stor kjærlighet til naturen og det samiske. 

Frank i Rivojen Adventure er en samisk turguide med base på Hemnesberget. Hans mål er at menneskene han tar med seg på tur, får kjenne på den fullkomne roen og nyte det visuelle og spennende i naturen, like mye som han selv gjør.

Til daglig jobber Frank som lærer i ungdomsskolen, og han har sekken full av kunnskap som han gjerne deler med deg som vil på tur.

Med god lokalkunnskap og stor kreativitet, skreddersyr han opplevelser du sent vil glemme, enten du er på topptur, besøker en bre, en grotte, samiske turmål, fangstgraver eller bare nyter roen med bålkaffe og hjemmelagde spesialiteter. Frank tar med barnefamilier, deg uten erfaring og deg som vil erobre bresprekker. Han skreddersyr også gjerne et opplegg for vennegjenger.

Sammen kan dere ta turen til Nord-Norges høyeste fjell Oksskolten*, til vakre Rabothytta og til Norges kanskje eldste isbre, Okstindbreen. Her kan du, om været er klart, speide inn i nabolandet, ut til Helgelandskysten og til Saltfjellet nasjonalpark.

Du kan også få en samisk lavvo-opplevelse i låglandet der du føler stemninga rundt bålet, lytter til og lærer om den samiske trommen. Du kan høre Frank joike, lytte til historier om bjørnejakt, nyte bålkaffe og tørkakjøtt og være med å lage det samiske brødet, gáhkkuo

I vintersesongen kan Frank ta deg med på en nordlyssafari du sent vil glemme!

NB: Frank sliter med en skade og kan dessverre ikke ta på seg turer sommeren 2021. Sjekk ut Naturlige Helgeland, de tilbyr også breturer og toppturer i Okstindan.

Tjuavuoh muv fáruone!

X