NCP – Nordic Comfort Products

Med respekt for naturen jobber Nordic Comfort Products AS for å skape bevissthet om lokal sirkulærøkonomi og miljøproduksjon. Ved å gjenbruke plast og stål fra lokal industri for å produsere nye produkter i umiddelbar nærhet, investerer de i miljøet og fremtiden.

En av bedriftens store miljøsatsninger er plaststolen «S-1500», som er laget av 100% resirkulert plastavfall fra oppdrettsnæringen på Helgelandskysten. Stolen er et samarbeid mellom NCP, arkitektfirmaet Snøhetta, Nova Sea og Kvarøy Fiskeoppdrett. Bakgrunnen for stolens navn er enkel; S for Snøhetta, og 1500 er antall gram plast som gjenvinnes per stol.

NCP fortsetter å forske på gjenvinning av plast, og har som mål at all egenproduksjon skal være i 100% resirkulerbar plast innen 2020.

 NCP ligger i naturskjønne omgivelser på Hemnesberget, og som Nord-Norges eneste møbelprodusent til kontraktsmarkedet, er NCP en viktig distriktsbedrift som leverer stoler og bord til både inn- og utland.

Bedriften ble startet allerede i 1932 som ROMO, og holdt den gang til på Østlandet. I 1989 ble fabrikken flyttet nordover, og har i 2019 30-årsjubileum på Hemnesberget.

Hvis du vil prøvesitte, eller kjøpe med deg en miljøstol fra NCP, kan du gjøre det hos gullsmed Merete Mattson som holder til i marinaen på Hemnesberget, vegg i vegg med Lille Havfruen Kafé.

X