Havfruens fristelser

Sandra Åkebrand har bakt egne kaker siden hun var ni. 13 år senere begynte hun å servere selvkomponert fudgekake i egen kafe.

– Jeg har drømt om å drive kafé så lenge jeg kan huske, sier Sandra Åkebrand, som åpnet Lille Havfruen Kafé på Hemnesberget i februar 2020.

Hun har en fordel som fersk på stedet; Folk trives allerede i kafélokalene, som før bar navnet Sans.
– Jeg har prøvd å bevare stemningen her, men også tilført noe eget, som «After work – fredag». Tradisjonen med småkonserter av og til, videreføres. Toraderklubben i Korgen er spilleglade, smiler kafeeieren, som varierer musikken, til glede for voksne i alle aldre.

Lille Havfrue Kafè åpner klokka 8.30 hver morgen.
– Da står «kaffekaran» på døra. Herlig at jeg fikk så trivelige stamgjester «på kjøpet», sier Åkebrand, som har fagbrev som restaurantkokk.

Hun byr på hjemmebakte kaker og rundstykker. Ei saftig sjokoladekake og Lille Havfruens fudgekake med is, har hun hver dag. Pluss ei kake eller to ekstra, avhengig av hva kokken føler for å bake.
– Lunchtilbudet hver dag varierer. For eksempel en god salat, smørbrød eller suppe. Cæsarsalaten er populær, sier hun.

Poser med ulike typer Forvik-kaffe fyller ei hel hylle i kafeen.
– Fra sommeren 2020 er Forvikkaffe på menyen, i tillegg til «vanlig» kaffe, sier den driftige kokken som selv delvis har bygd både bord, disk og benk.

Entusiasme og ståpåvilje må man ha når man starter egen bedrift. Det holder ikke bare å like å bake.
– Jeg har regnskapsfører og jeg tok et gründerkurs i 2019 og fikk et innblikk i hva dette innebærer. Jeg er sta og vil jobbe steinhardt, sier Sandra Åkebrand.
– Merete Mattson, som drev Sans, visste om min drøm og ringte i november 2019 og lurte på om jeg ville overta. Jeg lot som jeg nølte, men inni meg ropte jeg; Jaaaa!